Daha pratik bir seçim için pişirilmesi gerekmeyen oreolu protein barları tercih edebilirsiniz! Tatlı krizlerinin keyfini çıkarmak ve kendi mükemmel protein barlarınızı yapmak için tarifi inceleyiniz!
Kurabiye katmanı malzemeleri:
- Çikolata ya da kurabiye aromalı protein tozu, 40 g
- Badem unu, yaklaşık 35 gram
- Kakao, 2 yemek kaşığı yaklaşık 30 gram
- Tatlandırıcı granüller, 2 yemek kaşığı yaklaşık 30 gram
- Su, 2 yemek kaşığı yaklaşık 30 gram
- Hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı yaklaşık 15 gram
Krema katmanı malzemeleri:
- Vanilya ya da çikolata aromalı protein tozu, 80 g
- Toz tatlandırıcı yaklaşık, yaklaşık 100 gram
- Hindistan cevizi unu, yaklaşık 35 gram
- Yağsız krem peynir, yaklaşık 250 gram.
- Lor ya da süzme peynir, yaklaşık 70 gram.
- Vanilya, 1-2 tutam
- Oreo, 10 küçük
Hazırlanışı
Kurabiye katmanının malzemelerini bir araya getirip tok bir kıvama gelecek şekilde karıştırın.
Krema katmanının tüm malzemelerini topak kalmayana dek blenderdan geçirin.
Oreoları da blenderdaki karışıma ekleyin. Kremayı kurabiye hamurunun üzerine dökün ve yayın daha sonra karışımı 2-3 saat kadar dondurucuda bekletin.
Karışımı dolaptan çıkarıp 8 parçaya ayırabilirsiniz. Tatlınız 1 aya kadar buzlukta durabilir ya da 1 hafta kadar buzdolabının normal bölümünde kalabilir.
Besin Değerleri
Tariften 8 bar çıkmaktadır. Her 1 barda:
- 174 kalori
- 7 gram yağ
- 11 gram karbonhidrat
- 17 gram protein