Antrenman sonrası veya öncesi glikojen depolarını dolduracak aynı zamanda da sizin performansınızı artıracak bir bulgur pilavı tarifi.
Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur/ karabuğday veya kinoa
- 1 avuç mantar
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- Yarım pancar
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Az miktarda zencefil, tuz, karabiber, zerdeçal, pul biber
Hazırlanışı
Önce yarım çay bardağı yeşil mercimeği bir tencerede 10-15 dakika haşlayalım. Daha sonra bir tavaya 3 yemek kaşığı yağ ekleyelim. Tava ısındıktan sonra ince kıyılmış pancarları soteleyelim, pancarların rengi koyulaşınca doğranmış mantarları ilave edelim 2-3 dakika da mantarları soteleyelim. Daha sonra 1 su bardağı bulgur/ karabuğday veya kinoayı bu karışımın üstüne ekleyerek, iyice karıştıralım, baharatları ve haşlanmış yeşil mercimeği de son olarak ekledikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kapağını kapatalım yaklaşık 15 dakika yüksek ateşte pişirelim. Daha sonra kısık ateşe ayarlayarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Bu tariften ortalama 4 porsiyon çıkmaktadır.