Eğer sporcuysanız sevdiğiniz tatlılar ile aranıza mesafe girmiş olabilir. Keyifle yapıp, gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz proteinli ıslak kek tarifi ile sizi tanıştırmak istiyoruz!
Malzemeler
- ¼ su bardağı (50 gram) çikolatalı protein tozu
- ¾ su bardağı (150 gram) kakao
- Yarım su bardağı (100 gram) ve 1 yemek kaşığı tam tahıl unu
- ¼ tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım çay kaşığı da olur)
- 1 fiske tuz
- Yarım su bardağı ve 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1/2 su bardağı esmer şeker (arzuya göre 1 su bardağı)
- 3 büyük yumurta
- Yarım tatlı kaşığı vanilya aroması ya da vanilya tozu
Hazırlanışı
Fırınınızı önceden 300 dereceye hazırlayın ve 8 inçlik (20 cm) kare fırın tepsinize yağlı kağıdınızı serin. Bir büyük kabın içerisine protein tozunu, kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip güzelce birbirine yedirerek karıştırın ve kabı bir kenara alın. Başka bir kaba hindistan cevizi yağını ve şekeri koyarak karışımı 1 dakika mikser ile çırpın. Sıvı karışıma yumurtalar ile vanilyayı ekleyerek tekrar karıştırın. Kuru malzemelerin olduğu kabı sıvı malzemelerin olduğu kaptakiler ile birleştirerek pürüzsüz bir karışım elde edene dek tekrar çırpın. Karışımı fırın tepsinize alın ve 40 dakika 160 derecede pişirin. 40 dakika tamamlanınca bir kürdan yardımı ile hamurun kıvamını kontrol etmek için fırınınızı açın. Kürdanı kekinizin ortasına batırıp çıkarın. Kürdanın etrafı hâlâ yapışkan sıvı malzemeler ile kaplı ise birkaç dakika daha fırınınızda kekinizi bekletin. Kürdanınız temiz çıktıysa kekinizi fırından çıkarabilirsiniz. Dilerseniz kekinizin üzerine pudra şekeri ekleyerek servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun!