Protein tozlarını su ya da sütle karıştırıp içmekten sıkılanlar için lezzetli bir kek tarifi!
Malzemeler
- ½ bardak Whey Protein
- 2 adet yumurta
- 1 bardak yulaf unu
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- ½ bardak süt
- ¼ bardak Hindistan cevizi tozu
- ½ bardak kesmik
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 dilim ince kesilmiş portakal
Hazırlanışı
Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın. Tüm malzemeleri bir kasede toplayıp karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı 5 adet kek kabına eşit şekilde paylaştırın. 25 dakika boyunca pişirin (Piştiğini anlamak için ; temiz bir bıçağı kekin içine batırın, bıçak temiz şekilde kekten çıkarsa pişmiş demektir. Kekler çıkınca dilerseniz tereyağ dilerseniz de üstlerine yoğurt döküp yiyin. İki şekilde de tadını beğeneceğinize eminiz.
Besin Değerleri
Yukarıdaki tarif 5 adet kek içermektedir. Aşağıdaki besin değerleri 1 adet kek içindir.
- Kalori 175 kcal
- Yağ 6.2 gram
- Karbonhidrat 13.4 gram
- Protein 13 gram